Hrvatska udruga za zaštitu od elektromagnetnog zračenja Zajedno za bolje zakone i zdraviji život.

Zaustavimo (((5G))) Ostanimo povezani ali zaštićeni

Građanska Inicijativa "Zaustavimo (((5G))) Ostanimo povezani, ali zaštićeni" dobila ECI registraciju

Objavljeno 27.10.2021. 14:53 - Važne vijesti
stop 5g stay connected but protected

Europska građanska inicijativa “Europljani za sigurno povezivanje” registrirana je 07.10.2021. od strane Europske komisije (EK) kao ECI inicijativa "STOP (((5G))) Stay connested but protected", koja od EK zahtijeva donošenje kvalitetnije legislative zbog štetnih učinaka bežične komunikacije.

pdf icon Press Release Europeans for Safe Connections, 11 October 2021.

 

HUZEZ se godinama aktivno zalaže za odgovorno korištenje novih tehnologija, kvalitetne standarde zaštite i poštivanje legislative kod postavlja baznih stanica.

Protivimo se nadogradnji na 5G nelegalnih baznih stanica, koje nisu postavljene u skladu s prostorno planskom dokumentacijom i nemaju uporabnu dozvolu.

Smatramo kako je prije uvođenja 5G tehnologije, neophodno nezavisnim znanstvenim istraživanjima utvrditi da ta tehnologija neće imati štetnih posljedica za ljudsko zdravlje i okoliš.

Podržavamo i svaki vid građanskog aktivizma kojim se, u skladu sa zakonom, pokušava ukazati na postojeće probleme.

Na neophodnost znanstvenih istraživanja prije masovnog uvođenja 5G tehnologije upozorilo je i Savjetodavno tijelo Europskog Parlamenta za buduću znanost i nove tehnologije STOA, u nedavno objavljenoj studiji "Utjecaj 5G na zdravlje”.

U toj studiji izvršena je analiza do sada objavljenih znanstvenih istraživanja i navedeno je:
„Implementacija MMW 5G tehnologije bez daljnjih preventivnih studija značila bi provođenje 'eksperimenta' na ljudskoj populaciji s potpunom neizvjesnosti u pogledu posljedica.“

pdf icon Studija "Utjecaj 5G na zdravlje" (na engleskom jeziku)