Hrvatska udruga za zaštitu od elektromagnetnog zračenja Zajedno za bolje zakone i zdraviji život.

Prof.dr.sc. Krešimir Pavelić komentirao je zdravstvene učinke 5G

Prof.dr.sc. Krešimir Pavelić uvaženi je znanstvenik s područja molekularne medicine, redoviti profesor Medicinskog fakulteta u Rijeci i prvi Dekan Medicinskog fakulteta u Puli

Objavljeno 15.07.2020. 07:10 - Važne vijesti
prof dr sc kresimir pavelic

Rasprave o 5G tehnologiji u našim se medijima uglavnom svode na sponzorirane članke korporativnog sektora, izjave profesora s tehničkih fakulteta, IT stručnjaka ili inženjera iz HAKOM-a.

Sa zadovoljstvom prenosimo izjavu prof. dr. sc. Krešimira Pavelića. On je između ostalog, izjavio: “… neki neovisni podaci nedvojbeno ukazuju na potencijalne štetne učinke ove i prethodnih tehnologija te je neophodna rigorozna i neodgodiva znanstvena procjena eventualne štetnosti prije no što započne široka primjena 5G po čitavom svijetu…. do sada nije napravljen niti jedan cjeloviti biološki sigurnosni test za 5G. To je već trebalo biti učinjeno. Do tada bi se antene s tornjeva trebale maknuti iz područja dosega ljudskih domova, škola, centara s hranom, mjesta gdje borave trudnice ili fertilni muškarci koji žele imati zdravo potomstvo te djeca i mladi. Sve dok rigorozne znanstvene studije i vrijeme ne pokažu suprotno, širenje ove tehnologije moralo bi se ograničiti.

Izjavu prof.dr.sc. Pavelića o mogućim učincima 5G tehnologije danu uredništvu emisije EKO-zona (HTV1) u cijelosti možete pročitati na facebook.hr/ekozona.hrt.hr.