Hrvatska udruga za zaštitu od elektromagnetnog zračenja Zajedno za bolje zakone i zdraviji život.

Poziv na međunarodnu tribinu "Telekom infrastruktura - utjecaj na prostor, zdravlje i okoliš"

Nedjelja, 19.5.2019. s početkom u 17 sati u hotelu Aristos, ulaz besplatan

Objavljeno 16.05.2019. 12:51 - Važne vijesti
hotel aristos tribina huzez

Pozivamo Vas na međunarodnu stručnu tribinu naziva "Telekom infrastruktura - utjecaj na prostor, zdravlje i okoliš" koja će se održati u nedjelju, 19.5.2019. s početkom u 17 sati u hotelu Aristos, Cebini 33, Zagreb.

U Hrvatskoj, telekomunikacijske bazne stanice se u većini slučajeva postavljaju mimo zakona i pravila donijetih u svrhu zaštite zdravlja stanovništva. Na takvu infrastrukturu, prema naputku Europske komisije, Hrvatska je "dužna" uvesti 5G tehnologiju. Uvođenje potencionalnog kancerogena u prostor odvija se bez informiranja i uključivanja javnosti i zajednice, a cjelokupan rad teleoperatera prate brojne kontroverze.

Tribina se sastoji od dva dijela:

Prvi dio:

  • Predavanje dr. Olle Johansson,PhD, s Karolinskog instituta u Stockhlom-u, izvanredni profesor i vodeći stručnjak u području bioloških učinaka elektromagnetskih polja na zdravlje ljudi.
  • Obraćanje Claire Edwards, bivša zaposlenica Ujedinjenih naroda (UN), jedna od pokretača međunarodnog apela "Zaustavite 5G na Zemlji i u svemiru" koji je dosada potpisalo više od 200 znanstvenika diljem svijeta, te 84000 individua, organizacija i udruga.

Drugi dio:

Kakva je situacija u Hrvatskoj, a kakva u Europi vezano uz rad teleoperatera i zakonske legislative? Je li interes naših institucija zaštita zdravlja stanovništva ili profit stranih kompanija? Što možemo učiniti na nacionalnom, a što na europskom nivou? Koliko je bitno informirati javnost te podizati svijest građana o štetnim učincima koje donose nove tehnologije? Trebamo li obustaviti uvođenje 5G tehnologije, baš kao i Bruxelles? Je li Republika Hrvatska postala ovisna o korporacijama? Kako riješiti situaciju te Hrvatsku usmjeriti prema zemljama visokog Indeksa digitalnog gospodarstva uz zaštitu stanovništva od štetnih utjecaja koje nove tehnologije donose?

Na ta i ostala pitanja odgovaraju:

  • Maja Očko Šunjić, mag.inf. et. mat, kandidat Živog zida za Europski parlament te članica Hrvatske udruge za zašitu od elektromagnetskog zračenja (HUZEZ)
  • mr.sc. Ankica Kosovec - Krželj, dipl. ing el. (HUZEZ)
  • Zdravko Anđel, dip.iur. predsjednik udruge HUZEZ
  • Robert Markušić, ing.med.radiol., mag.oec. (HUZEZ)
  • Toni Šunjić, ing.građ. (Živi zid)
  • Ivan Vilibor Sinčić, bacc.ing.el., predsjednik Živog zida, kandidat Živog zida za Europki parlament i zastupnik u Hrvatskom saboru.

Na Facebook-u je otvoren javni događaj, gdje možete pratiti informacije vezane uz tribinu: Telekom infrastruktura - utjecaj na prostor, okoliš i zdravlje.

U prilogu je program tribine.

Molimo Vas da Vaš dolazak potvrdite na e-mail: zivizid.huzez@gmail.com.

Ulaz je besplatan.

Vidimo se u hotelu Aristos, Cebini 33, Zagreb u nedjelju, 19. svibnja 2019. s početkom u 17 sati.

 

PRILOZI:

Program
Plakat