Hrvatska udruga za zaštitu od elektromagnetnog zračenja Zajedno za bolje zakone i zdraviji život.

Osvrt na emisiju "Dobar dan, Hrvatska"

Gospodin Đuro Lubura, studiju koja povezuje dugotrajni boravak u blizini baznih stanica i povećanu smrtnost od tumora, je nazvao SMIJEŠNOM. Izjavio je i: „Kad se priča o brojkama, ljudi ništa ne razumiju..."

Objavljeno 21.06.2019. 06:11 - Važne vijesti
dobar dan hrvatska 2019 06 13

Gospodin Đuro Lubura, sudski vještak za telekomunikacije, u emisiji "Dobar dan Hrvatska", emitiranoj na HTV1, u prilogu o baznim stanicama, jednu je studiju, koja povezuje dugotrajni boravak u blizini baznih stanica i povećanu smrtnost od tumora, nazvao SMIJEŠNOM.

Gospodin Lubura, bivši zaposlenik u telekom sektoru, po obrazovanju prvostupnik Fakulteta prometnih znanosti (smjer Poštansko-telekomunikacijska tehnika), Zagreb, proglašava se stručnim i kompetentnim za javno omalovažavanje epidemiološke studije koja je rezultat desetogodišnjih istraživanja tima znanstvenika, liječnika, sveučilišnih profesora, provedenih na uzorku od 2,2 milijuna ispitanika. Studija je prošla stručnu recenziju (peer- reviewed) i objavljena je u jednom od najcjenjenijih svjetskih znanstvenih magazina.

Gospodin Lubura tu studiju očito nije ni pročitao (vjerojatno nema pristup u bazu medicinskih znanstvenih radova, a i pitanje je koliko bi je razumio), ali prisvaja si pravo javno je osporavati i proglasiti smiješnom.

Građani nas često pitaju: "Ako je dugotrajna izloženost radiofrekvencijskom zračenju zaista štetna, zašto o tome šuti znanstvena zajednica"?
NE ŠUTI, znanstvenici vrše istraživanja, objavljuju njihove rezultate, pišu apele UN-u i WHO tražeci strože standarde zaštite i zaustavljanje uvođenja 5G tehnologije, ali znanstvenici ne kupuju oglasni prostor u medijima, ne plaćaju lobiste...

Javno mnijenje, nažalost, oblikuju samoprozvani "stručnjaci", koji uzurpiraju medijski prostor, a argumente i dokaze proglašavaju populizmom.

youtube icon Pogledajte emisiju