Hrvatska udruga za zaštitu od elektromagnetnog zračenja Zajedno za bolje zakone i zdraviji život.

HUZEZ održao tribinu u Varaždinu

Tribina o potencijalnoj štetnosti zračenja baznih stanica, Wi-Fi-a, mobitela, o europskim i svjetskim trendovima pravne regulative postavljanja istih, te o zaštiti zdravlja

Objavljeno 14.04.2016. 07:02 - Važne vijesti
huzez tribina varazdin 2016 04

Prezentaciju o potencijalnoj štetnosti zračenja baznih stanica, Wi-Fi-a, mobitela, o europskim i svjetskim trendovima pravne regulative postavljanja istih, te o zaštiti zdravlja govorila je Ankica Kosovec-Krušelj, članica upravnog odbora Hrvatske udruge za zaštitu od elektromagnetskog zračenja (HUZEZ).

- Hrvatska je jedina država u Europi u kojoj za postavljanje baznih stanica i antena teleoperatera nije potrebna građevinska dozvola, niti mišljenje lokalne zajednice. Dovoljno je samo imati dozvolu vlasnika nekretnine na koju se stavlja antena - istaknula je.

Također je skrenuta pažnja na činjenicu da su neke zapadne europske zemlje već uvele "Wi-Fi free zone" te je zabranjeno ili ograničeno stavljanje Wi-Fi-a u škole i vrtiće, dok se u Hrvatskoj bazne stanice i antene teleoperatera bez problema stavljaju na stambene objekte.

Više pročitajte na regionalni.com